Sedmé místo Vysočiny na Vyzývacím poháru 2019

By   15.5.2019

Program letošního Vyzývacího poháru odstartoval závod ve sprintu, kde v kategorii H12 nenašel přemožitele Vládík Srb. Získal tak historicky první titul ve sprintu pro Vysočinu ve Vyzývacím poháru! Skvěle zaběhla i  Míša Srbová, která obsadila v kategorii D14 6. místo. Pěkný výkon předvedl také Matěj Vítek v H14 (15. místo). Ostatním se tolik v uličkách Šumperku nedařilo, zkušeností ovšem získali hodně.

Všechny je třeba pochválit za předvedené úsilí ve štafetách. Do medailových pozic jsme se sice neprobojovali, ale často k nim bylo velmi blízko. V sobotu skončila štafeta D12 (Běloušková, Oranyová, Charouzová) na 4. místě, D14 (Srbová, Plachá, Doleželová) na 8. místě, H12 (Srb, Prášil J., Vítek V.) na 6. místě a H14 (Nouza, Zrník, Vítek M.) na 10. místě. Za pozornost jistě stojí skvělé individuální výkony rozbíhačů (Srbová, Srb, Nouza), kteří své úseky vyhráli. O úsměvnou historku se pak postaral Vládík Srb, který zaskočil šokované pořadatele svým doběhem z prvního úseku ještě před startem poslední štafetové vlny…

Také v neděli jsme měli téměř ve všech kategoriích alespoň jednu štafetu v první desítce, i když ne všem to vyšlo dle představ. Devátou příčku obsadila trojice D12 (Oranyová, Charouzová, Běloušková), na pátou se vyhoupla D14 (Doleželová, Slavíková, Srbová) a šestou příčku získalo trio H14 (Vítek M., Nouza, Hendrych). Své úseky vyhráli Míša Srbová a Michal Nouza.

Celkově lze hodnotit letošní vystoupení vysočinských nadějí kladně. Řada nováčků zvládla náročný trojboj se ctí. Při neúčasti řady opor pak lze s mírným optimismem vyhlížet podzimní klání na MČR štafet a žákovských oblastních výběrů.

 

Napsat komentář